Cerca
Registered Users
Go to content

Main menu:

FOTO Pensiunea Teleptean in deal la Ancuta

Pensiunea “TELEPTEAN”, este o pensiune in stil maramureşan care imbină rusticul cu modernul, cu gazde foarte ospitaliere  si respectuoase.
Camerele frumos decorate şi luminate de razele soarelui pe tot parcursul zilei asigură mult confort si relaxare iar de pe terasa pensiuni poţi admira panorama intregului sat. Bucataria? Nu va spun nimic. Trebie sa o vizitati si mai ales sa gustati.
Anul acesta un numar destul de mare turisti straini au poposit in Maramures. Cei mai multi dintre ei au ales aceasta destinatie a tarii noastre. Unii au venit cu trenul, altii au pornit in calatorie cu masina, iat altii, veniti de la mii de kilometri departare, au ales avionul.
Ce-i atrage in Maramures? Viata autentica de la tara, satele rasfirate pe culmile dealurilor, obiceiurile pastrate din vechime si drumetiile in zone aflate departe de zgomotul si agitatia marilor orase. O alta atractie o constituie bisericile din lemn aflate in patrimoniul cultural mondial al UNESCO. O mare parte dintre strainii care au vizitat Maramuresul au trecut si pe la Pensiunea Teleptean in deal la Ancuta, au ramas profund impresionati si au petrecut un sejur foarte relaxant, distractiv si placut.
Nu vine nimeni intamplator la noi, pentru ca a vazut o firma luminoasa in centrul orasului, asa cum se intampla in alte destinatii.
Au venit de departe, asa ca gazdele au umplut masa cu de toate. De la horinca, pana la mancarea pregatita cu ajutorul oaspetilor, care au fost atenti, ca sa fure cateva secrete din bucataria noastra.
Turistii au cautat in special locuri unde arta si portul traditional sunt pastrate cu sfintenie, iar traditiile fac parte din cotidian.
„Turistii cauta in primul rand arta traditionala, constructii vechi, arta lemnului, reflectata prin casele vechi care inca se pastreaza. Pe urma cauta traditia, portul popular.
Strainii doresc foarte mult sa isi faca fotografii cu oameni imbracati in portul nostru din Maramures ca sa le duca acasa, peste mari si tari, pentru ca am avut turisti aproape de pe toate continentele”. La noi le oferim posibilitatea de a se imbraca in straiele noastre populare si a petrece cu noi si cu muzica noastra.

 
Contact Webmaster Valentindam
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu