Cerca
Registered Users
Go to content

Main menu:

Prajituri tur fotografic prin bucataria dulciurilor de casa

Prin intersectarea culturilor, Bucătăria românească a fost influențată de bucătăria balcanică, de germană, sârbească, italiană, turcă, și maghiară, dar nu numai, știut fiind faptul că diversitatea gusturilor și rafinamentul preparatelor din toate țările lumii sunt apreciate de marii cunoscători ai tradițiilor popoarelor.
Micul dejun poate fi alcătuit din produse lactate: ouă preparate fierte, omletă, ochiuri sau în diverse combinații cu legume și carne, fructe proaspete sau preparate sub formă de gemuri sau dulcețuri lapte, brânză, iaurturi, brânzeturi proaspete sau fermentate, cereale sau pâine; produse din carne: salam, șuncă, slănină, sau preparare din porc afumate. Pentru persoanele care lucrează până târziu după ora 17 micul dejun este necesar să fie mai consistent, masa de prânz poate înlocuita cu o gustare.
Prânzul obișnuit este alcătuit din trei feluri de mâncare: ciorbă sau supă, din carne și legume, sau numai din legume, sau salate de legume, carne; felul doi mâncare alcătuit din legume, sau legume și carne în diferite moduri de preparare, soteuri, mâncăruri, fripturi, etc.; felul trei, desertul, alcătuit din prăjituri, plăcinte, fructe,tarte sau preparate din aluaturi și fructe. 
Se mai adaugă la masa de prânz aperitive cum ar fi salate de legume sau carne însoțite de diverse sosuri, mezeluri, pateuri de carne, brânzeturi sau preparate cu brânză, plăcinte, merdenele, pateuri, și se adaugă un desert mai bogat, cum ar fi cozonaci, prăjituri, torturi, brânzeturi cu fructe.
Prajiturile se realizeaza in casa in toate regiunile Romaniei in special la tara.
In Maramures mai ales, dar si in alte regiuni ale tarii, se gasesc atâtea mâncăruri bune că nu știu dacă in alta parte de lume se mai afla atat de multe feluri de mancare traditional la un loc.
 
Contact Webmaster Valentindam
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu